Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Στο πλήρως εξοπλισμένο ουρολογικό ιατρείο εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες διαγνωστικές μέθοδοιΟ ουρολόγος-ανδρολόγος Λαλιώτης Παναγιώτης, με έδρα του τον Γέρακα Αττικής, παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με συνέπεια, συνέχεια και επαγγελματισμό. Χάρη στην πολύχρονη εμπειρία του στην αντιμετώπιση διαφόρων σχετικών περιστατικών και στην υψηλής πιστοποίησης ακαδημαϊκή του γνώση, είναι στη διάθεσή σας για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα σας ταλαιπωρεί.


Στο πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο του ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να διαγνώσει με ακρίβεια τυχόν πάθησή σας και να σας δώσει υπεύθυνα και άμεσα την απαραίτητη θεραπεία, προκειμένου να απαλλαγείτε οριστικά από οποιοδήποτε πρόβλημα.


Ιατρείο

Παθήσεις

Αιματουρία

Σύντομη περιγραφή
Η παρουσία ερυθρών αιμοσφαιρίων στα ούρα ονομάζεται αιματουρία. Δεν αποτελεί ασθένεια αλλά σύμπτωμα επικείμενης νόσου. Όταν τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι σε μεγάλη ποσότητα ώστε το χρώμα των ούρων να είναι ερυθρό, η αιματουρία ονομάζεται μακροσκοπική ή εμφανής. Αντίθετα όταν η ποσότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι μικρή, τα ούρα διατηρούν το κίτρινο χρώμα τους και η αιματουρία καλείται μικροσκοπική ή αφανής. Φυσιολογικά 1.000.000 ερυθρά αιμοσφαίρια αποβάλλονται ημερησίως με τα ούρα, αριθμός που αντιστοιχεί σε 1 με 3 ερυθρά αιμοσφαίρια κατά οπτικό πεδίο (κ.ο.π.) σε συνολική μεγέθυνση 400Χ ιζήματος φυγοκεντρημένων ούρων.
Κονδυλώματα

Σύντομη περιγραφή
Τα κονδυλώματα είναι κλινικός όρος που αναφέρεται σε διογκώσεις που αναπτύσσονται στο δέρμα, ή στους βλεννογόνους, οι οποίες προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV. Τα κονδυλώματα του δέρματος αποκαλούνται επίσης μαντραβίτσες ή μυρμηγκιές. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί 189 υποτύποι του ιού των θηλωμάτων (PV) από τους οποίους οι 120 προσβάλουν τον άνθρωπο, περίπου οι 40 είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι, ενώ λίγοι από αυτούς προκαλούν κονδυλώματα. Τα κονδυλώματα μπορεί να είναι οξυτενή ή επίπεδα. Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι καλοήθεις αλλοιώσεις που δεν προκαλούν καρκίνο, σε αντίθεση με τα επίπεδα κονδυλώματα που θεωρούνται προκαρκινικές αλλοιώσεις και αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.
Νόσος Peyronie (κάμψη πέους)

Σύντομη περιγραφή
Η νόσος Peyronie ή κατά την ξένη ορολογία Peyronie syndrome, ανήκει στις επίκτητες κάμψεις του πέους. Προκαλεί δυσμορφία στο πέος λόγω της κάμψης. Η νόσος μπορεί να προκαλεί λειτουργικά αλλά και αισθητικά προβλήματα.Κατά την νόσο Peyronie αναπτύσσεται μία σκληρία , ινώδης πλάκα , η οποία και προκαλεί την δυσμορφία του πέους.Η νόσος γίνεται αντιληπτή κατά την ψηλάφηση της ίνωσης αυτής καθώς και από την κλινική εικόνα κατά την φάση της στύσης.
Περιτομή

Σύντομη περιγραφή
Περιτομή ονομάζεται ο περιορισμένος ακρωτηριασμός της φυσικής διαμόρφωσης του ανδρικού μορίου, συγκεκριμένα είναι η αποκοπή (αφαίρεση) της πόσθης ή ακροποσθίας (αρχ. ακροβυστίας), της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους, του εξωτερικού ανδρικού γεννητικού οργάνου. Η περιτομή εξυπηρετεί κατά μία άποψη λόγους υγιεινής: με την αφαίρεση της πόσθης μειώνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από τη συσσώρευση μικροοργανισμών ή ξένων σωμάτων (σκόνης, σμήγματος κλπ.).
Προστάτης

Σύντομη περιγραφή
Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας των ανδρών, που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα, δηλαδή το σωληνάκι που μεταφέρει τα ούρα στο εξωτερικό περιβάλλον από την ουροδόχο κύστη μέσω του πέους. Το βάρος του προστάτη είναι περίπου 15gr και έχει σχήμα καρυδιού.Ο προστάτης περιέχει μερικούς ομαλούς μυς που βοηθούν στο να αποβάλλεται το σπέρμα κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης. Ο ρόλος του προστάτη είναι να παράγει και να παρέχει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτωση. Το υγρό αυτό βοηθά στη μεταφορά και τη διατροφή του σπέρματος και με τον τρόπο αυτό βοηθά τη διαδικασία της σύλληψης. Οι παθήσεις του προστάτη: 1.Καλοήθης διόγκωση ή υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) 2,Προστατίτιδα 3. Καρκίνος του προστάτη
Στενώματα ουρήθρας

Σύντομη περιγραφή
Με τον όρο στένωμα της ουρήθρας, ICD-10 N35, αναφερόμαστε στην ουλώδη εξεργασία η οποία προκαλεί ελάττωση του εύρους του αυλού της πρόσθιας ουρήθρας και συνοδό δυσουρία. Η δυσουρία, η οποία μπορεί να είναι από μικρού βαθμού μέχρις και επισχέσεως, είναι συνήθως το σύμπτωμα που φανερώνει την ύπαρξη στενώματος στην ουρήθρα. Στη γυναικεία ουρήθρα τα στενώματα είναι σπάνια και αντιμετωπίζονται συνήθως με διαστολές. Στενώματα παρατηρούνται κυρίως στην ανδρική ουρήθρα. Στη χειρουργική αντιμετώπιση των στενωμάτων της ουρήθρας υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, τεχνικές και παραλλαγές τους.
Υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη

Σύντομη περιγραφή
Υπερδραστήρια ονομάζεται η κύστη, η οποία δημιουργεί ξαφνικά μία επείγουσα ανάγκη για ούρηση, ακόμη και όταν δεν είναι γεμάτη. Το σύνδρομο της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης είναι μία συχνή κατάσταση στην οποία δεν μπορεί να βρεθεί καμία αιτία για τις επαναλαμβανόμενες και ανεξέλεγκτες συσπάσεις της κύστης. Για παράδειγμα, αυτό δεν οφείλεται σε ουρολοίμωξη ή σε μία διόγκωση του προστάτη. Το σύνδρομο της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, μερικές φορές, ονομάζεται και σπαστική ή υπερλειτουργική κύστη. Τα συμπτώματα του συνδρόμου είναι: 1. Επιτακτική ούρηση 2. Συχνουρία 3. Νυκτουρία 4. Η επείγουσα αναγκαστική ούρηση
Χρόνια προστατίτιδα

Σύντομη περιγραφή
Με τον όρο προστατίτιδα είναι γνωστή η φλεγμονή του προστάτη, η οποία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Η οξεία μπορεί να εμφανισθεί με έντονα συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό, δυσουρία ως κι επίσχεση ούρων. Η χρόνια προστατίτιδα χαρακτηρίζεται από πιο ήπια συμπτώματα, όπως πόνο στο περίνεο ή σε κάποιον όρχι, συχνουρία και άλλα. Η χρόνια προστατίτιδα χωρίζεται σε βακτηρική και μη βακτηριακή. Όλες οι μορφές προστατίτιδας επηρεάζουν το σπέρμα και κατ' επέκταση τη γονιμότητα , γι' αυτό και ο νεαρός άνδρας θα πρέπει από την αναπαραγωγική ηλικία να εξετάζεται από ουρολόγο.
Ακράτεια

Σύντομη περιγραφή
Η ακράτεια ούρων είναι η οποιαδήποτε άθελη απώλεια ούρων. Είναι ένα κοινό πρόβλημα και μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής. Η ακράτεια ούρων συνήθως οφείλεται σε κάποιο θεραπεύσιμο αίτιο, αλλά υποαναφέρεται στους γιατρούς. Ο όρος ενούρηση χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ακράτεια στα παιδιά, πχ. νυκτερινή ενούρηση. Οι πιο κοινοί τύποι ακράτειας είναι η ακράτεια από προσπάθεια (stress) και η επιτακτική ακράτεια ή ακράτεια από έπειξη (urge). Αν αυτές συνυπάρχουν τότε έχουμε ακράτεια μικτού τύπου. Επίσης υπάρχει και η ακράτεια από υπερπλήρωση. Η ακράτεια από προσπάθεια είναι η πιο συχνή, αποτελώντας περίπου το 50% με 70% (ανάλογα με τις επιδημιολογικές μελέτες) των περιπτώσεων ακράτειας ούρων στις γυναίκες, ενώ η μικτή με 20-40% και η επιτακτική περίπου 10%.
Λιθίαση

Σύντομη περιγραφή
Οι πέτρες στα νεφρά είναι στέρεες μάζες που σχηματίζονται στα νεφρά από άλατα των ούρων. Συνήθως αποβάλλονται από το ουροποιητικό σύστημα μέσω της ούρησης, και εάν η πέτρα είναι μικρή μπορεί να μην παρουσιαστούν συμπτώματα. Σε περίπτωση που η πέτρα γίνει αρκετά μεγάλη (συνήθως τουλάχιστον 3 mm) μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του ουρητήρα. Κάτι τέτοιο προκαλεί πόνο συνήθως στα πλευρά ή στο κάτω μέρος της πλάτης. Ο πόνος συχνά αντανακλά στη βουβωνική περιοχή και στους όρχεις. Αυτός ο πόνος ονομάζεται κολικός του νεφρού και συνήθως εμφανίζεται σε κύματα διάρκειας 20 έως 60 λεπτών. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν: ναυτία, εμετό, πυρετό, αίμα στα ούρα και επώδυνη διούρηση. Απόφραξη του ουρητήρα μπορεί να μειώσει τη νεφρική λειτουργία και να προκαλέσει υδρονέφρωση.
Νεφρολιθίαση

Σύντομη περιγραφή
Οι πέτρες στα νεφρά είναι στέρεες μάζες που σχηματίζονται στα νεφρά από άλατα των ούρων. Συνήθως αποβάλλονται από το ουροποιητικό σύστημα μέσω της ούρησης, και εάν η πέτρα είναι μικρή μπορεί να μην παρουσιαστούν συμπτώματα. Σε περίπτωση που η πέτρα γίνει αρκετά μεγάλη (συνήθως τουλάχιστον 3 mm) μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του ουρητήρα. Κάτι τέτοιο προκαλεί πόνο συνήθως στα πλευρά ή στο κάτω μέρος της πλάτης. Ο πόνος συχνά αντανακλά στη βουβωνική περιοχή και στους όρχεις. Αυτός ο πόνος ονομάζεται κολικός του νεφρού και συνήθως εμφανίζεται σε κύματα διάρκειας 20 έως 60 λεπτών. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν: ναυτία, εμετό, πυρετό, αίμα στα ούρα και επώδυνη διούρηση. Απόφραξη του ουρητήρα μπορεί να μειώσει τη νεφρική λειτουργία και να προκαλέσει υδρονέφρωση.
Ουρολοίμωξη

Σύντομη περιγραφή
Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη) αποτελεί βακτηριακή λοίμωξη, η οποία επηρεάζει μέρος του ουροποιητικού συστήματος. Όταν επηρεάζει το κατώτερο ουροποιητικό είναι ευρύτερα γνωστή ως απλή κυστίτιδα (μόλυνση της ουροδόχου κύστης) και όταν επηρεάζει το ανώτερο ουροποιητικό είναι γνωστή ως πυελονεφρίτιδα (λοίμωξη των νεφρών). Τα συμπτώματα μιας λοίμωξης στο κατώτερο ουροποιητικό περιλαμβάνουν επώδυνη ούρηση και είτε συχνοουρία ή αίσθημα ούρησης (ή και τα δύο), ενώ αυτά της πυελονεφρίτιδας πέραν από τα συμπτώματα μιας λοίμωξης του κατώτερου ουροποιητικού περιλαμβάνουν πυρετό και πόνο στα πλευρά. Στους ηλικιωμένους και τους πολύ νέους, τα συμπτώματα μπορεί να είναι αόριστα ή ασαφή. Και για τους δύο τύπους λοίμωξης κύρια γενεσιουργός αιτία είναι το βακτήριο εσερίχια κόλι, ωστόσο άλλα βακτήρια, ιοί ή μύκητες μπορεί να προκαλέσουν επίσης ουρολοιμώξεις αλλά σπανιότερα.
Πέτρα στην ουροδόχο κύστη

Σύντομη περιγραφή
Οι πέτρες στην ουροδόχο κύστη είναι στέρεες μάζες που σχηματίζονται στα νεφρά από άλατα των ούρων. Συνήθως αποβάλλονται από το ουροποιητικό σύστημα μέσω της ούρησης, και εάν η πέτρα είναι μικρή μπορεί να μην παρουσιαστούν συμπτώματα. Σε περίπτωση που η πέτρα γίνει αρκετά μεγάλη (συνήθως τουλάχιστον 3 mm) μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του ουρητήρα. Κάτι τέτοιο προκαλεί πόνο συνήθως στα πλευρά ή στο κάτω μέρος της πλάτης. Ο πόνος συχνά αντανακλά στη βουβωνική περιοχή και στους όρχεις. Αυτός ο πόνος ονομάζεται κολικός του νεφρού και συνήθως εμφανίζεται σε κύματα διάρκειας 20 έως 60 λεπτών. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν: ναυτία, εμετό, πυρετό, αίμα στα ούρα και επώδυνη διούρηση. Απόφραξη του ουρητήρα μπορεί να μειώσει τη νεφρική λειτουργία και να προκαλέσει υδρονέφρωση.
Πρόωρη εκσπερμάτιση

Σύντομη περιγραφή
Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί συχνή διαταραχή της σεξουαλικής λειτουργίας του ανδρός, κατά την οποία η εκσπερμάτιση γίνεται πρόωρα, και συγκεκριμένα είτε γίνεται πριν την είσοδο του πέους στον κόλπο, είτε σε χρονικό διάστημα κάτω των 60 δευτερολέπτων εντός του κόλπου. (Ορισμός Παγκόσμιας Ουρολογικής Εταιρείας).Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η πιο συχνή δυσλειτουργία των ανδρών, αφού εκτιμάται ότι περίπου το 33% των ανδρών(1 στους 3)με ηλικία μικρότερη των 50 ετών πάσχουν από αυτή, σύμφωνα με στατιστικά των πιο αναγνωρισμένων σεξολόγων σε όλο τον κόσμο.Περίπου το 40% των ανδρών θα υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση σε κάποια φάση στη ζωή τους.
Στυτική δυσλειτουργία

Σύντομη περιγραφή
Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) ή ανικανότητα είναι σεξουαλική δυσλειτουργία που χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα να αναπτυχθεί ή να διατηρηθεί μια στύση του πέους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας στους άντρες. Οι πιο σημαντικές οργανικές αιτίες είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης, νευρολογικά προβλήματα (για παράδειγμα, τραύμα από χειρουργική προστατεκτομή), ορμονικές ανεπάρκειες (υπογοναδισμός) και οι παρενέργειες του φαρμάκου.
Υπογονιμότητα

Σύντομη περιγραφή
Η υπογονιμότητα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας που επηρεάζει σχεδόν το 15% των ζευγαριών. Υπάρχουν πολλά αίτια για την υπογονιμότητα. Το πιο συνηθισμένο είναι τα προβλήματα με το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα (35%) και οι ανατομικές ανωμαλίες ή βλάβες που αφορούν τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα (35%).